marți, 19 aprilie 2016

Tuburile Led sunt din ce in ce mai accesibile.

LED-urile sunt folosite din ce in ce mai mult in diferite domenii, de la autoturisme, eletronice, electrocasnice, la simpla iluminare a locuintei. Acestea sunt preferate de multi dintre noi datorita faptului ca propun numeroase avantaje si se pot prezenta in diferite forme, foarte populare fiind tuburile LED, care sunt cu pana la 50% mai eficiente decat neoanele traditionale. In plus, in cazul tuburilor LED, nu mai este nevoie de cateva minute pana cand acestea sa se incalzeasca treptat si sa lumineze uniform, aprinderea lor fiind instanta.

Avantajele tuburilor LED

Asadar, corpurile de iluminat de acest tip sunt ideale atat in locuinte, cat si in centre de invatamant, unitati spitalicesti, centre comerciale, hoteluri, restaurante etc. Cei mai multi consumatori aleg tuburile LED in locul neoanelor obisnuite din bai dintr-o multime de motive precum faptul ca nu sunt emise radiatii UV, cele care atrag insectele zburatoare deranjante. In plus, nu implica niciun cost de intretinere, sunt foarte rezistente, nu au in componenta substante nocive precum mercur sau plumb si sunt usor de instalat. De asemenea, durata de viata este de minim 10 ani datorita faptului ca nu implica un anumit numar de stingeri si aprinderi, in timp ce lumina este foarte placuta, iar daca se doreste, se poate ajusta. Nu in ultimul rand, in functie de culoarea mobilei din incapere si al design-ului acesteia, se poate alege o anumita culoare a luminii emise: galbene, albe, portocalii, rosii etc.

Costuri

Desi preturile tuburilor LED sunt mai ridicate decat cel al becurilor sau neoanelor clasice, acestea sunt accesibile pentru toate buzunarele, iar pe termen lung se fac economii importante datorita consumului scazut de energie, iar facturile se injumatatesc. Design-ul modern al acestor corpuri de iluminat permite ca tuburile LED sa fie instalate cu usurinta in orice incapere, indiferent de destinatia acesteia, fara a prejudicia aspectul camerei.