joi, 28 iulie 2016

Corpurile cu Led-uri au invadat comertul romanesc

Orice persoana care isi renoveaza locuinta sau se bucura de constructia uneia noi, tinde sa opteze pentru corpuri de iluminat cu LED si nu este de mirare de ce. In plus, acestea sunt potrivite in mai multe spatii si tipuri de cladiri, de la magazine, la centre comerciale, institutii si nu numai, fiind foarte avantajoase datorita specificatiilor promise. Astfel, sunt foarte economice, aducand in fiecare luna facturi mai mici la electricitate, in timp ce personalizarea permite oricui sa isi pregateasca un spatiu mai intim, mai placut si mai confortabil.

Cum se aleg acestea?

Multe persoane evita tehnologia LED din cauza faptului ca este mai costisitoare, insa pe termen lung se dovedeste a fi o investitie grozava, care aduce economii semnificative, iar suma se amortizeaza in scurt timp. Asadar, aceste corpuri de iluminat cu LED se aleg in functie de necesitati si de destinatia incaperii respective. Cu siguranta ca pentru cele mai multe livinguri este de ajuns sa se foloseasca un corp care are o putere echivalenta de pana la 12W, iar intensitatea luminii se poate controla cu ajutorul intrerupatorului special. In acelasi timp, becurile obisnuite consuma de cel putin 5 ori mai mult pentru acelasi spatiu si anume circa 70W.

Avantajele tehnologiei


Corpurile de iluminat cu LED sunt avantajoase datorita economiilor facute, dar si pentru faptul ca la fabricarea lor nu sunt incluse materiale toxice specifice becurilor traditionale, precum plumbul sau mercurul. De asemenea, un fenomen foarte deranjant, mai ales pe perioada verii este aceea ca becurile obisnuite atrag insecte, fapt care nu este intalnit in cazul tehnologiei LED. Nu trebuie omis nici faptul ca temperaturile ridicate de pe durata verii nu sunt amplificate de becuri, precum cele incandescente ce se incalzesc. In plus, beneficiarii au la dispozitie numeroase culori prin care isi pot infrumuseta si personaliza spatiile in care locuiesc.